Scroll to top

Metoda „Povestitorul”

Metoda „Povestitorul” este prima și singura metodă românească de storytelling care abordează domeniul povestirii într-o manieră științifică și aproape completă, tratând atât originile storytelling-ului cât și aplicațiile practice ale acestuia.

În acest site, structura de bază a metodei este segmentată în 4 pași: Cadrul Poveștii, Povestea scrisă, Povestea rostită și Autoperfecționarea povestitorului, iar acești pașii sunt explicați fiecare în mai multe „lecții”, lecțiile (la rândul lor) fiind fiecare însoțite de suport scris, fișe de conspect și filme de prezentare.

Cursul prezentat în acest site poate fi urmat gratuit, în mod asincron, de către orice persoană interesată de mecanismele storytelling-ului, în rubrica „Resurse” a acestui site existând, de asemenea, materiale ce pot fi descărcate gratuit și utilizate în mod liber.

pasul

01.

Metoda „Povestitorul”

Cadrul poveștii

Înainte de conceperea firului narativ, este necesară definirea unui cadru al poveștii și a unei strategii. Ce scriem este mai important decât cum scriem.

pasul

02.

Metoda „Povestitorul”

Povestea scrisă

Structura poveștii conține: Premisa, Epifania, Evenimentul declanșator, Lumea poveștii, Personajele și Firul Narativ.

pasul

03.

Metoda „Povestitorul”

Povestea rostită

A spune o poveste înseamnă să transferi experiența povestitorului către ascultător, în toate cele trei planuri: cauzal, emoțional și moral.

pasul

04.

Metoda „Povestitorul”

Autoperfecționarea povestitorului

Înțelegerea mecanismelor emoțiilor și ale limbajului trupului, cunoașterea și asumarea poveștii și consacrarea scenei îl feresc pe povestitor de tot felul de accidente.

Metoda „Povestitorul”

ÎN MASS-MEDIA