Scroll to top

Despre proiectul „Povestitorul”

Povestea „Povestitorului” e povestea unei prietenii între doi oameni, care s-au întâlnit având fiecare …povestea lui.

Doi oameni care, începând din 2015, au ajuns să lucreze împreună la diferite proiecte cultural-educative și de tineret – Radu Bogdan Ghelu și Sînică Vrânceanu.

Doi povestitori care au învățat unul de la celălalt până când gândurile li s-au împletit și, împreună, au devenit Povestitorul.

Povestitorului i s-a dat să lase o urmă a acestei frumoase prietenii, să pună un semn care să aducă aminte, iar semnul s-a numit „Metoda Povestitorul”.

Și pentru că „povestea trebuie să meargă mai departe”, cu timpul li s-au alăturat și alții, iar Povestitorul a devenit o echipă.

Se știe, nimeni nu se naște învățat! Orice om are călătoria lui prin viață, în care experimentează, greșește și învață. Dar, la un moment dat, omul se oprește și se așează. Nu pentru că ar fi obosit, ci pentru că a adunat prea multe. Iar acum trebuie să le împărtășească celorlalți, din suflet, cu două mâini deodată.

Povestea se spune din suflet către suflete, pentru că storytelling-ul nu e schimb de informație, ci transfer de experiență. Ascultătorul poveștii aude și simte povestea și-i păstrează învățătura ca pe o experiență proprie, ca și cum el însuși ar fi trăit cele povestite.