Scroll to top

Proiecte finalizate

Mai jos puteți afla câteva informații despre evenimentele de informare și formare în domeniul storytelling-ului, desfășurate deja de către Fundația noastră

Metoda „Povestitorul”

9 decembrie 2022

Prezentare

Universitatea „Vasile Alecsandri”

 

Metoda „Povestitorul” a fost prezentată unui grup de studenți din cadrul programului de master „Științele comunicării”

Storytelling în animațiile stradale

iunie 2022

Curs și Atelier (3 zile)

12 ore teorie
12 ore practică

Dă click pe logo-ul din stânga și vezi relatările din presă

Activitatea a pus laolaltă 6 studenți și masteranzi ai Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, de la programul de licență „Artele Spectacolului – Păpuși și Marionete” și de la programul de master „Teatru de Animație” și 4 artiști ai asociației Artipic din Iași – trupa FOCus POCus specializată în animații stradale și jonglerii cu foc.

Povestea evoluției omului, de la omul inocent, integrat în natură, trecât prin omul „de plastic” al epocii industriale, până la omul „de foc” evoluat spiritual și care înțelege consecințele faptelor sale a fost transpusă de tinerii artiști într-un streeet performance ce îmbină teatrul de animație, dansul contemporan și jongleriile cu foc.

Tineri de poveste

noiembrie 2021

Curs și Atelier (5 zile)

20 ore teorie
20 ore practică

logo_yDă click pe logo-ul din stânga și vezi peYouTube poveștile celor 5 tineri!

 

Cursul s-a desfășurat ca o aplicație completă a metodei „Povestitorul”, în cadrul căreia 5 tineri au fost îndrumați să își scrie câte o poveste, apoi au fost învățați să o interpreteze artistic în fața camerei de filmat.

Metoda „Povestitorul”

octombrie 2021

Webinar

3 ore

zdbcDă click pe logo-ul din stânga și vezi relatările din presă

 

Serie de întâțniri online la care au participat lucrători de tineret, cadre didactice și consilieri școlari, webinarul fiind un cadru de explorare, informare și schimb de idei practice legate de aplicarea metodei „Povestitorul” în scopul ameliorării analfabetismului funcțional.

Metoda „Povestitorul”

octombrie 2021

Prezentare

1 oră

 

Suită de prezentări ale metodei Povestitorul către elevii din liceele băcăuane, însoțită de lansări ale ghidului de storytelling.

Teatru în școala ta

octombrie – noiembrie 2019

Curs și Atelier

2 ore teorie

2 ore practică

zdbcDă click pe logo-ul din stânga și vezi relatările din presă

 

Activitate de utilare a cadrelor didactice din ciclul primar cu competențe de oragnizare a spectacolelor de teatru școlar. Activitățile s-au desfpșurat în comunele Pârjol, Tamași, Orbeni și Traian, precum și în municipiul Moinești.

Povestea Primăverii

iulie 2018

Curs și Atelier

12 ore teorie

12 ore practică

 

Activitățile au inclus cursuri și ateliere de storytelling și inprovizație, în urma cărora tinerii participanți au construit spontan, sub îndrumarea trainerului Radu Bogdan Ghelu, un spectacol de animație stradală (text, poveste și mișcare). La vizionarea spectacolului a participat și ministrul tineretului, Ioana Bran.