Scroll to top

Tineri de poveste

Radu Bogdan Ghelu


Pentru a se putea integra în piața muncii, tinerii au nevoie să poată aplica concret cunoștințele teoretice memorate. Pentru a deveni cetățeni activi, tinerii au nevoie să înțeleagă mecanismele de funcționare ale societății. Adică, în ansamblu, ei au nevoie să-și dezvolte abilități de înțelegere, de comunicare și de integrare în comunitate.

Într-o societate în care informația crește exponențial, tinerii au nevoie nu doar să achiziționeze date noi, ci să se informeze, să înțeleagă, să poată face distincția dintre fapte și opinii și să-și exerseze gândirea critică.

Storytelling-ul, după cum am arătat în alt articol, este instrument de dezvoltare personală, iar de la acest lucru am pornit când am propus Ministerului Tineretului și Sportului desfășurarea proiectului „Tineri de poveste”.

În cadrul acestui proiect am oferit către peste 150 de tineri informații și consultanță despre storytelling, cu 5 dintre aceștia lucrând 5 povești pe care le puteți vedea mai jos.

Aiysha Parviez
Ana-Maria Călinescu
Marius Apostol
Mihai Candet
Victoria Călinescu
Author avatar

Radu Bogdan Ghelu

Este actor, regizor, formator și are un master în teatrologie. A scris și publicat dramaturgie și a fixat competențe artistice și de comunicare în cadrul Școlii Populare de Arte (în anii 2000) și în proiectele Fundației. Este creatorul unor programe de teatru alternativ de referință (Trupa în căruță) și a unor programe de educație culturală nonformală (Atelierele nonconformiste, Centrul de cultură alternativă CFR etc.).

Postări similare

Post a Comment