Scroll to top

Povestea Moșului

Radu Bogdan Ghelu


Cum a început

Povestea Moșului am aflat-o la gura sobei, în iarna anului 2020, direct de la Moș Crăciun. Tare îi mai plăcea Moșului să se întâlnească cu copiii. Și la școală și la mall, dar cel mai mult îi plăcea când se întâlnea cu ei la ei acasă, lângă brăduțul lor. Când Moșul îi îmbrățișa și-i ținea pe genunchi, fiecare copil știa că atunci Moșul a venit doar pentru el, că e al lui și numai al lui.
Dar a venit pustia asta de pandemie și Moșului nu i-au mai dat voie autoritățile să coboare pe horn. A stat Moșul, s-a gândit, s-a frământat: „Cum să facă să ajungă iarăși lângă copii”.
Dar, într-o dimineață, văzând Moșul că scrisorile copiilor sunt din ce în ce mai puține și că email-urile de la aceștia sunt din ce în ce mai multe, ce s-a gândit Moșul? Ce-ar fi să se întâlnească cu copiii online?

Și ce a ieșit

Aceasta este Povestea Moșului din cadrul proiectului „Plete Dalbe”, un proiect Povestitorul prin care, prin mesaje video personalizate și întâlniri pe Zoom, l-am adus pe Moș mai aproape de sufletele copiilor, păstrând toate regulile de distanțare socială.

Mai multe despre năzdrăvăniile Moșului în online găsiți în site-ul www.pletedalbe.ro.

Author avatar

Radu Bogdan Ghelu

Este actor, regizor, formator și are un master în teatrologie. A scris și publicat dramaturgie și a fixat competențe artistice și de comunicare în cadrul Școlii Populare de Arte (în anii 2000) și în proiectele Fundației. Este creatorul unor programe de teatru alternativ de referință (Trupa în căruță) și a unor programe de educație culturală nonformală (Atelierele nonconformiste, Centrul de cultură alternativă CFR etc.).

Post a Comment